Thermen Holiday's sauna reporters

Rubriek sauna reporter oktober - Suzan van Rij

slide

Ik moet eerlijk bekennen: zelden doe ik iets alleen, altijd met mijn vriend of met vriendinnen. Maar het lot had bepaald dat ik voor één dag ‘sauna-reporter’ mocht zijn en dat betekende een unieke kans om de sauna te leren kennen én iets alleen te doen.

Thermen Holiday kende ik al vanwege z’n heerlijke massages. Alleen was de drempel te hoog om naar de sauna te gaan. Die drempel is er niet alleen voor mij, maar ook voor heel veel andere mensen.

Maar daar stond ik ineens, alleen, bij het zwembad. Na het instructiebord te hebben gelezen, die op twee plaatsen hangt, ben ik gewoon bij stap 1 begonnen: douchen. Er stonden heerlijke scrubs, douchegels van Palmolive en shampoo.

Daarna: voeten opwarmen in het mooie, ronde voetenbad. Toen heb ik toch maar aan twee dames gevraagd of ik het wel goed deed. Ze antwoordden heel vriendelijk, dat ik de stappen goed doorliep en dat de 'Torensauna' m’n eerste sauna moest worden. Daar begonnen zij ook altijd mee.

Na de 'Torensauna', met prachtig uitzicht over de tuin, maar weer even naar het instructiebord: afkoelen! En zo begon ik het eindelijk te snappen. Het is helemaal niet ingewikkeld! Gewoon lekker rustig aan doen.

Tijd voor de hammammassage. Het best te omschrijven als een warme, sopmassage met een heerlijk schone geest als resultaat. Mijn ruime lunch bestond uit de gebonden tomatensoep met basilicum-room en een Italiaanse tosti, waar ik, onder het genot van een magazine en een kopje thee, een uur over heb gedaan.

Het vriendelijke personeel, heerlijke eten, mooie sauna’s en geweldige massages en gezichtsbehandelingen zijn een ideale combinatie voor een dagje ontstressen en de dagelijkse rompslomp van je af te gooien. Thermen Holiday: I’ll be back!

---------------------------------------------------------

Review Sauna Reporter mei, Saskia Mucek-Leopolder

4 jun 2015, 16:02 uur

Na al jaren trouwe gast bij Thermen te zijn geweest, mocht ik afgelopen week voor één dag reporter zijn. Ondanks dat ik Thermen al goed kende, bekeek ik deze dag dus even vanuit een ander oogpunt.

Mijn vriendin en ik werden vriendelijk ontvangen, er werd gevraagd naar mijn voorkeur voor kleedkamer ( kleedkamer 5 vanwege de ruimte) en we kregen uitgelegd dat we samen ingepland stonden voor een massage. Als eerste gingen we heerlijk opwarmen in de nieuwe infrarood sauna. Deze sauna voelt zo gezellig omdat het in de vorm van een Hobbit huisje is gebouwd (zelfs de deurknop is een detail uit de Lord of the Rings). Na deze sauna gingen wij even lekker afkoelen en relaxen in de zon in de hangmat!

Daarna was het al tijd voor onze massages, heel leuk om in de duo kamer tegelijk gemasseerd te worden. De masseurs legden goed uit wat zij tijdens de behandeling gingen doen en we hadden de keuze uit verschillende geuren massage olie (mandarijn en grapefruit). De klassieke massage was heerlijk, lange strijkingen, kleine drukpunten in totale ontspanning! Na de massage kregen we goede uitleg over rust nemen en goed afspoelen voordat we in de sauna of zon gingen.

Nadat we even in rust stand waren gebleven kozen we voor de Palmolive sauna. Deze sauna is vrij nieuw en heerlijk qua temperatuur en iets vochtig met een mooie mozaïek muur. Ondertussen was het tijd voor de 2-gangen lunch. Zoals altijd koos ik voor de Soto Ajam soep (heerlijke Indonesische soep met kip en taugé) en het broodje kip Bombay. De zeer vriendelijke horeca medewerkster raadde mijn vriendin de club sandwich aan. Bij beide broodjes konden we kiezen uit wit of bruin brood en de lunch was lekker en zeer royaal!

Na de lunch stond er een verrassingslöyly op het programma. Deze werd gegeven door Joop en Johan en het was heerlijk! Joop verstaat de kunst om de löyly zeer goed op te bouwen met mooie muziek op de achtergrond. Na elke opgieting werd er een andere soort “wapper” gegeven waarbij de temperatuur langzaam opliep. Elke löyly blijft bijzonder! Hierna rustig afgekoeld, gezwommen, nog een saunagang gedaan en de dag afgesloten met een lekker mango/munt smoothie op het terras.

Conclusie van deze dag: Thermen Holiday blijft mijn favoriete (stads) sauna. Het personeel is vriendelijk, de sauna is schoon, er is oog voor detail, je kunt er lekker eten en het meest fijne is natuurlijk dat je er echt een dag kunt relaxen!

---------------------------------------------------------

Review Sauna Reporter April: Jessica de Jong

13 mei 2015, 09:37 uur

Bij binnenkomst word ik vriendelijk welkom geheten. Ik krijg informatie, een routeboekje en een badjas van de gastvrouw.

Ik geef gelijk aan dat ik nog nooit in een sauna ben geweest en er wordt mij verzekerd dat ik het heerlijk zal vinden en dat de Hammam Delight massage die voor mij is geboekt fantastisch zal zijn.

Ik word naar de kleedkamers begeleid die er keurig en schoon uitzien. Na het uitkleden ga ik op weg. Aangezien ik niet weet hoe of wat, loop ik achter twee dames aan die volgens mij wel weten wat ze doen. Ik kom terecht in de Finse paalsauna en het is heerlijk warm, stil en ontspannen. Leuk als ik zie dat het buiten keihard regent. Hierna zwem ik een paar rondjes en neem ik plaats in het bubbelbad. Dan is het tijd voor de massage.

Ik word 50 minuten lang van top tot teen gescrubd, ingezeept en gemasseerd. Het is zo lekker dat ik vind dat ieder mens dit elke week zou moeten doen. Ik voel me hierna schoner dan schoon, super relaxed en zo begin ik aan de lunch. Een heerlijk vers bruin brood met tonijnsalade en een verse jus d’orange. Het meisje dat het brood komt brengen vertelt me zo enthousiast over de sauna’s en het opgietritueel dat ik opnieuw een ronde wil doen.

Al met al was het een hele prettige en heerlijke ervaring. Het personeel is vriendelijk, betrokken en behulpzaam en meerdere keren per dag zie ik iemand langskomen die schoonmaakt. Ik vind het wel een beetje jammer dat ik niet aan het begin van de dag de uitleg kreeg over de sauna’s zoals ik die in het restaurant heb gekregen. Aan de andere kant is een saunabezoek ook iets wat je zelf moet leren.

Zijdezacht en superschoon ga ik naar huis. Ik ben een prettige ervaring rijker en ik kom zeker en heel graag terug.