Nationale Saunadagen 2017

28 dec 2016, 14:58 uur


Saunabezoek om gezond en fit te blijven
Tweede Nationale Saunadagen in januari 2017


Woerden, 22 december 2016 - Saunabezoek als middel om (langer) gezond en fit te blijven. Dat is de boodschap die de Vereniging van Nationale Sauna en Wellness Bedrijven (VNSWB) wil uitdragen met de jaarlijkse Nationale Saunadagen, die van maandag 9 t/m donderdag 12 januari 2017 voor de tweede keer plaatsvinden. 

Vereniging voor Nederlandse Sauna- en Wellnessbedrijven
De Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellnessbedrijven is een branche organisatie die in 2015 is opgericht. Met onder andere als doel de wellnessbranche in Nederland te vergroten door een nauwe samenwerking te starten met sauna- en wellnessbedrijven in Nederland. Sinds de start van de vereniging zijn er zo’n 65 bedrijven aangesloten.
 
Doelstelling
Nationale Saunadagen Mede door de organisatie van deze dagen wil de VNSWB het percentage saunabezoekers de komende jaren met 5 á 10% laten stijgen (op dit moment brengt 20% van de bevolking een bezoek aan de sauna, jaarlijks vergroot dit met 1 tot 2%). De VNSWB wil dat saunabezoek een onderdeel wordt van de leefstijl en minder wordt gezien als luxe product. 
 
“We willen dat in Nederland saunabezoek ook wordt gezien als bijdrage aan de gezondheid,” zegt Hans Dolman, voorzitter van de VNSWB. “In Nederland zien we dat saunabezoek vooral wordt gestimuleerd door acties en kortingen, maar dat is niet goed voor de branche. Ons voorbeeld is Duitsland. Daar gaat zo’n 49% van de bevolking 2 á 3 keer per maand naar de sauna en wordt het zelfs preventief en curatief voorgeschreven door medici.”
 
Activiteiten
De vereniging en haar leden willen met de Nationale Saunadagen bewustwording creëren dat saunabezoek goed is voor lichaam en geest (ontstressen). Bovendien preventief werkt tegen ziektes als griep en verkoudheid en goed is voor hart- en vaatziektes. Dat je langer vitaal blijft door regelmatig naar de sauna te gaan (vergrijzing) en dat sauna een ideale vrije tijdsbesteding is. Tijdens de Nationale Saunadagen organiseren diverse sauna’s in Nederland verschillende activiteiten, zoals extra opgietingen, meditatiesessies en rondleidingen voor mensen die nog nooit naar de sauna zijn geweest. Bezoek aan een wellnesbedrijf zorgt ervoor dat je zelf ervaart dat je je accu weer oplaadt en volledig ontspant. Kijk voor een overzicht van de diverse activiteiten op facebook.nl/nationalesaunadagen. 
 
Vereniging voor Nederlandse Sauna- en Wellnessbedrijven
De VNSWB is opgericht in 2015 en is een branche organisatie die de belangen van de aangesloten leden uit de sauna- en wellnessbranche op diverse onderdelen behartigt. De organisatie draagt bij aan een kwalitatieve en innovatie groei van de branche door bundeling van krachten op het gebied van o.a. kennisdeling, collectieve inkoop en gezondheidsaspecten. Maatschappelijk ondernemen en duurzame bedrijfsvoering staan daarbij hoog in het vaandel.
 
De VNSWB wil door de bundeling van krachten een platform creëren dat de belangen van de Nederlandse sauna- en wellnessbedrijven en haar medewerkers behartigt én naar een hoger niveau brengt. Door het creëren van een platform is de vereniging in staat om op een krachtige en heldere wijze over de ontwikkelingen en belangen in gesprek te gaan met de lokale, provinciale en landelijke overheden.