FAQ

Algemeen

Stap 1: Warme douche

Uw rondje sauna begint met het nemen van een warme douche. Wij adviseren u om uw haar goed nat te maken. Hiermee voorkomt u dat uw haar uitdroogt in de saunacabine. Maak eventueel voor de warme douche eerst nog gebruik van het toilet. Neem voordat u de sauna ingaat nog een lichte maaltijd of snack. Ga niet met een te volle maag de sauna in.

Stap 2: Drogen

Droog uzelf na de warme douche grondig af. Een droge huid transpireert beter en gemakkelijker. Gebruik bij voorkeur een andere handdoek dan die u gebruikt in de saunacabine.

Stap 3: Voetenbad

Voordat u de saunacabine ingaat, warmt u uw voeten gedurende een paar minuten in het warme voetenbad op. Uw lichaam wordt op deze manier voorverwarmd en versneld op temperatuur gebracht.

Stap 4: Sauna

In de sauna dient u op een badlaken te liggen. Afhankelijk van uw eigen gevoel kunt u kiezen om op de hogere of lagere banken te gaan liggen. Hoe lager u ligt, hoe minder warm. Vindt u zitten prettiger dan liggen, laat dan wel het hele lichaam op dezelfde hoogte en trek hierbij dus uw voeten op naar de zitvlakhoogte. Ontspan nu gedurende 8 tot 15 minuten. Ongeveer 2 minuten voordat u de saunacabine verlaat, kunt u beter rechtop gaan zitten zodat uw bloedsomloop weer kan wennen aan de verticale houding.

Stap 5: Afkoelen

In de sauna heeft u veel warmte opgeslagen. Die warmte moet u door goede afkoeling geleidelijk aan kwijt raken. Begin met het nemen van een hap frisse lucht in de buitenlucht. Dit koelt de longen af. Kies hierna voor een van de verschillende mogelijkheden om uzelf met koud water af te koelen. Doe dit met een neveldouche, een stortdouche of de slang met koud water. Maak hierna eventueel ook nog gebruik van het koude dompelbad. Uw lichaam zal even schrikken, maar door de warmte in de saunacabine is het echt een hele verademing voor uw lichaam. Na het afkoelen moet u uw bloedsomloop weer even stimuleren door een warm voetenbad te nemen.

Stap 6: Rusten

Gun uw lichaam na een rondje sauna even de rust. Ga liggen op een ligbed of ligbank in de rustruimte of geniet van een drankje in het restaurant. Na ongeveer een half uurtje kunt u in een rustig tempo beginnen aan een nieuwe saunagang.

Badkleding is in het gehele complex niet toegestaan, met uitzondering van badkledingdagen. Op badkledingdagen is het dragen van badkleding in het gehele complex verplicht.

Iedere 2e, 3e, 4e, 5e dinsdag van de maand en iedere tweede en laatste zaterdag van de maand is het bij Thermen Holiday badkledingdag voor dames en heren. Wij adviseren u op tijd te reserveren voor deze dagen, om teleurstelling te voorkomen.

Op badkledingdagen is het dragen van correcte, nette badkleding verplicht. Onder damesbadkleding wordt verstaan: badpak of bikini (burkini’s, jurkjes, leggings, shorts, broeken met pijpen onder de knie, G-string en andere afwijkende badkleding is niet toegestaan). Onder herenbadkleding wordt verstaan: herenzwembroek.

De medewerkers van Thermen Holiday zijn bevoegd om te beoordelen of de badkleding aan de normen voldoen. Indien de badkleding naar het oordeel van de medewerker niet voldoet aan de normen, dan kan de toegang worden ontzegd.

Thermen Holiday beschikt over gescheiden kleedruimtes op gemengde badkledingdagen.

In onze restaurants en rustruimtes is het dragen van een badjas verplicht.

Topless zonnen is niet toegestaan op badkledingdagen.

De trouwe bezoekers van Thermen Holiday zijn er stapeldol op: de Löyly! Enkele keren per dag verrassen wij onze gasten met een Fins Opgietritueel. Op de hete stenen van de kachel wordt water gegoten. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid in de sauna. Gevoelsmatig voelt het daardoor ook een stuk warmer aan in de sauna (terwijl de temperatuur feitelijk juist daalt). Aan het water wordt een geurende olie toegevoegd, zoals jasmijn, eucalyptus, berkenolie of sinaasappel, waardoor het ook nog eens heerlijk ruikt. De löyly-meester(es) gaat vervolgens met een handdoek cirkels draaien om de vochtige lucht in de sauna goed te verspreiden.

Kunstmatige koorts

Het bijzondere van de löyly moet nu nog komen. Elk persoon die in de sauna zit krijgt een persoonlijke ’wapper’ met de handdoek. Het gevolg is dat alle warme en vochtige lucht als een deken over u heen glijdt. Uw lichaam kan hierop reageren met een kippenvel-reactie! Er wordt als het ware een kunstmatige koorts opgeroepen. U gaat hard transpireren en verlangt naar een ijskoude douche of bad. Juist op dat moment krijgt u een handvol ijsblokjes aangeboden om uw lichaam mee af te koelen.

Voor het löyly-ritueel geldt: eenmaal meegemaakt, dan staat u de volgende keer weer in de rij!

Gezondheid

Door de hoge temperatuur in de saunacabine worden de bloedvaten wijder, met name de bloedvaatjes in de huid. Het bloed heeft dus niet alleen minder weerstand in de bloedvaten, maar ook een veel groter stroomgebied. Het gevolg hiervan is dat de bloeddruk daalt. Hoe hoger die bloeddruk is hoe meer hij zal dalen.

Bij het afkoelen gebeurt het tegenovergestelde. De bloedvaatjes worden weer nauwer of sluiten zich. Het bloed heeft weer een kleiner stroomgebied en een grotere weerstand. Met als gevolg dat de bloeddruk stijgt. Bij mensen met lage bloeddruk meer dan bij mensen met een normale bloeddruk.

Tijdens de saunaronde is de bloeddruk van de mens in beweging. Tijdens de opwarmfase zal de bloeddruk enigszins de neiging hebben te gaan dalen door o.a. verwijding van de bloedvaten. Tijdens de afkoelfase zullen deze vaten zich gaan vernauwen en zal de bloeddruk wat toenemen.

Wees bij een hoge bloeddruk voorzichtig tijdens de afkoeling (ook bij hartproblematiek). Onderneem de afkoeling rustig. Eventueel wat langer met lauw water, waarna u rustig met de waterslang voorzichtig uw benen en armen afkoelt. Op het laatst koelt u uw hoofd af. Bij een verlaagde bloeddruk moet u oppassen tijdens de opwarmfase, daar de bloeddruk mogelijk nog wat meer zakt. Dit merkt u waarschijnlijk bij het verlaten van de warmte. Duizeligheid en vlekjes zien, tot zelfs even van de wereld zijn, kan het gevolg zijn. Ga voor het verlaten van de warmte altijd even een paar minuten met de benen naar beneden zitten op de onderste bank voordat u de warmte verlaat. Overdrijf de tijdsduur in de warmte niet. Luister hierbij goed naar wat uw lichaam u aangeeft.

Iedere vrouw die gezond is en een normale zwangerschap doormaakt, kan zonder bezwaar gebruik maken van sauna en thermen, als zij dat voor die tijd ook gewend was. Het is weliswaar verstandig om de eerste 3 maanden over te slaan, omdat de jonge vrucht nog erg kwetsbaar is. In de laatste 4 à 6 weken van de zwangerschap is enige voorzichtigheid bij het nemen van een dompelbad aan te raden, omdat er al enige ontsluiting kan zijn, zou de kans op infectie (theoretisch) kunnen toenemen. Dus in die tijd liever geen dompelbad, maar gebruik de afkoelslang/douche. Om die reden adviseren wij u ook om geen gebruik te maken van de whirlpool. Tenslotte raden wij u af om gedurende uw zwangerschap gebruik te maken van het laconium (infraroodsauna).

Gasten met een stoma zijn van harte welkom bij ons. Het dragen van een zwembroek/bikinibroekje is alleen toegestaan op verplichte badkledingdagen.

Cadeaukaart

Wilt u uw vriend(in), familie, collega of relatie eens echt verrassen? Kies dan voor een Wellness Giftcard. Het ideale en originele verwenmoment voor een verjaardag, Kerst, Sinterklaas, Moederdag, Vaderdag, Valentijnsdag, bruiloft of gewoon omdat hij/zij dit verdient!

Een Wellness Giftcard is te koop vanaf € 15,- tot ieder gewenst bedrag (max € 150,-) De Wellness Gifcard is aan te schaffen bij onze receptie. Of u kunt hem bestellen via onze webshop

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Cadeaubon via derden

Heeft u een belevenisbon van Bongo of Pluimen ontvangen? Dan kunt u hiermee ook genieten van een dag ontspanning bij Thermen Holiday. Op de bon staat aangegeven tot wanneer deze geldig is.

Let op: vanaf 1 mei 2017 zijn de YourGift card, de Schiedambon, de VVV bon en de Sauna&Wellness cadeaukaart niet meer te verzilveren bij Thermen Holiday.

Heeft u een andere bon ontvangen? Controleer dan of deze verzilverd kan worden bij Thermen Holiday.

Huisregels & voorwaarden

Gedurende uw aanwezigheid binnen ons wellness resort zullen wij er alles aan doen om het verblijf van alle gasten zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Deze regels gelden zowel in het bedrijf als voor de directe omgeving. Indien u gebruik maakt van onze dienstverlening verklaart u automatisch akkoord te gaan met de huisregels.

Algemeen:

 1. De aanwijzingen van de Duty Manager en de medewerkers van Thermen Holiday, die verband houden met de huisregels van Thermen Holiday, moeten direct worden opgevolgd. Storend gedrag, waaronder mede verstaan gewenste of ongewenste intimiteiten, is niet toegestaan. Gasten die zich hier niet aan houden dienen op eerste verzoek van Thermen Holiday, na volledige betaling en zonder restitutie, het resort te verlaten.
 2. Met behulp van audiovisuele apparatuur wordt gewaakt over de veiligheid van de bezoekers, alsmede hun en onze eigendommen.
 3. Het betreden van de dienstruimten, alsmede het aanraken van bedrijfsapparatuur is uitdrukkelijk verboden; overtreding kan onmiddellijke verwijdering uit het resort ten gevolge hebben.
 4. Vanaf de leeftijd van 14 jaar is iedereen welkom. Personen onder de 18 jaar mogen Thermen Holiday alleen onder begeleiding van een volwassene bezoeken. Bij twijfel over de leeftijd, kan naar een identiteitsbewijs gevraagd worden.
 5. Het gebruik van een zonnebank is onder de 18 jaar niet toegestaan.
 6. Persoonlijke eigendommen (waardevolle spullen) dienen opgeborgen te worden in de afsluitbare lockers. Thermen Holiday houdt zich niet aansprakelijk bij eventuele vermissing of diefstal van eigendommen of waardevolle voorwerpen.
 7. Gedurende uw verblijf bij Thermen Holiday is het dragen van het polsbandje verplicht.
 8. Thermen Holiday aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van letsel aan personen en/of schade aan goederen.
 9. Thermen Holiday controleert met regelmaat de kwaliteit van het water volgens de normen van de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden (WHVBZ). Om de kwaliteit van alle baden en saunacabines zo optimaal mogelijk te kunnen waarborgen bent u verplicht, alvorens de baden, saunacabines, stoombaden en andere faciliteiten te betreden, gebruik te maken van de warme douches. Tevens bent u, na gebruik van een warme ruimte, verplicht te douchen.
 10. Om alle gasten optimaal te laten ontspannen dienen de meeste faciliteiten in rust en stilte gebruikt te worden. Bij faciliteiten waar stilte noodzakelijk is wordt dit duidelijk aangegeven. U bent verplicht zich hieraan te conformeren.
 11. Gevonden voorwerpen dient u terstond bij onze gastvrouwen of dienstdoende Duty Manager af te geven.
 12. De door Thermen Holiday verhuurde goederen dienen na afloop in de oorspronkelijke staat te worden ingeleverd bij onze gastvrouwen.
 13. Het nuttigen van alcohol door personen jonger dan 18 jaar is bij wet verboden. Bij twijfel zullen wij derhalve om een legitimatiebewijs vragen.
 14. In onze horecaruimte staan wij dagelijks voor u klaar om u te voorzien van een drankje en een hapje. Om deze service zo optimaal mogelijk te kunnen bieden vragen wij u vriendelijk om voorafgaand aan uw bestelling plaats te nemen. De medewerkers zullen vervolgens uw bestelling opnemen en deze zo efficiënt mogelijk doorvoeren. Wij willen benadrukken dat hierdoor het bestellen aan de bar niet onze voorkeur heeft.
 15. Kortingen worden alleen verrekend tegen inlevering van een geldige coupon of voucher. Deze dient u bij het inchecken in te leveren bij onze gastvrouwen. Bijvoorbeeld d.m.v. een print, voucher of advertentie (of het tonen van de geactiveerde App-deal op uw smartphone of tablet).
 16. Cadeaukaarten (Verwenmoment), consumptiebonnen of kortingsbonnetjes voor een smoothie, verse sap of toffie/klets coffee dient u in te leveren tijdens het uitchecken (bij het afrekenen).

Het is in het gehele resort niet toegestaan:

 1. Wapens of andere voorwerpen (die als wapen gebruikt kunnen worden) of drugs in het bezit te hebben. Evenals goederen te verhandelen of te helen.
 2. Diefstal of vernielingen te plegen. Indien er schade wordt aangebracht binnen het complex van Thermen Holiday, of voorwerpen ontvreemd worden, dan zullen de kosten van herstel, reiniging of vervanging op de verantwoordelijke persoon worden verhaald.
 3. Geweld gebruiken of met geweld dreigen. Door woord of gebaar te intimideren. Intimiderend en/of discriminerend gedrag naar de medewerkers of andere gasten binnen Thermen Holiday wordt niet geaccepteerd (Artikel 1 van de Grondwet).
 4. Foto/filmopnames te maken.
 5. Te springen of duiken in de baden.
 6. Lichamelijk contact te hebben.
 7. Binnen het complex gebruik te maken van digitale apparatuur waaronder mobiele telefoons, laptops, iPod/iPad, tablets (gebruik van mobiele telefoons is uitsluitend toegestaan in de hal bij de gastvrouwen). Het gebruik van eReaders (zonder camera- en/of geluidsfunctie) is wel toegestaan.
 8. Eigen drank of etenswaren mee naar binnen te nemen en/of te nuttigen (zowel binnen als buiten in de tuin van Thermen Holiday).
 9. Thermen Holiday is bevoegd om een jas- en tascontrole te voeren bij binnenkomst.
 10. Tassen mee te nemen in het complex. Persoonlijke eigendommen dient u op te bergen in de persoonlijke locker. (Bij de gastvrouwen zijn plastic tasjes verkrijgbaar uitsluitend voor noodzakelijke spullen.)
 11. Drank, etenswaren, glaswerk of servies mee te nemen in de natte ruimtes, sauna’s, stoombaden en overige faciliteiten.
 12. Roken of het gebruik van alternatieve rookwaren is in het gehele complex niet toegestaan, met uitzondering van het prieel in onze tuin.
 13. Badkleding te dragen, met uitzondering op badkledingdagen.
 14. Zonder badslippers het resort te betreden. Dit is voor uw eigen veiligheid en uit hygiënisch oogpunt. Ander schoeisel dan badslippers is niet toegestaan. (Badslippers zijn te koop bij onze gastvrouwen.) In de saunacabines is het dragen van badslippers niet toegestaan.
 15. Handdoeken mee te nemen in de restaurants, lounge- en rustruimtes.
 16. Zonder badjas plaats te nemen in de Brasserie, Jungletuin, rust- en loungeruimtes, terras, Super Fruitbar, de Thermen Bibliotheek en het Grand Café. (Dit geldt tevens op badkledingdagen.)
 17. Met gewone kleding het restaurant te betreden.
 18. Topless op het terras plaats te nemen. U wordt vriendelijk verzocht om een badjas of Sarong te dragen.
 19. Zonder handdoek gebruik te maken van de saunabanken en relax/ligbedden. Uit hygiënisch oogpunt dient u in de sauna’s altijd plaats te nemen op een handdoek waarbij ook de voeten hierop rusten.
 20. De relax/ligbedden, banken en of stoelen gereserveerd te houden zonder dat deze worden gebruikt. (De medewerkers van Thermen Holiday of de dienstdoende Duty Managers zijn bevoegd om in dit geval uw eigendommen te verwijderen.)
 21. Geluidsoverlast te veroorzaken waar de overige gasten hinder van ondervinden.
 22. Te zitten of liggen in het voetenbad.
 23. Persoonlijke verzorging toe te passen (zoals tandenpoetsen, aanbrengen van schoonheidsmaskers, scheren of manicure).
 24. Een opgieting (Löyly) uit te voeren: geurende oliën, water of ijs op de saunakachels te gieten.

Wij behouden ons het recht bezoekers toegang te weigeren indien:

 1. Niet wordt voldaan aan de geldende badkledingvoorschriften.
 2. Niet wordt voldaan aan de gestelde eisen op damesdagen.
 3. Bezoekers in kennelijke staat van dronkenschap of onder invloed van drugs verkeren of waarvan een gegrond vermoeden bestaat dat hij/zij gevaar of hinder voor anderen oplevert.
 4. De toegang eerder ontzegd is (ontzegging is mondeling of schriftelijk gegeven).
 5. Niet wordt meegewerkt aan de geldende incheckprocedures (verstrekken van legitimatie).
 6. Onze maximale capaciteit is bereikt en reserveren verplicht is gesteld.

Bij het plegen van een misdrijf:

 1. Wordt u aangehouden en worden relevante goederen (drugs/wapens) in beslag genomen.
 2. Wordt u direct overgedragen aan de politie.
 3. Doen wij aangifte of dienen een klacht in.

Bij het niet naleven van onze regels:

 1. Wordt u op eerste verzoek van Thermen Holiday, na volledige betaling en zonder restitutie, verzocht het complex te verlaten en zal u de toegang tot Thermen Holiday ontzegd worden. Een dergelijke ontzegging geschiedt bij aangetekend schrijven.
 2. Wordt bij huisvredebreuk (Artikel 138 van het Wetboek van Strafrecht) de politie ingeschakeld. Wij maken u er graag op attent dat de medewerkers van Thermen Holiday met regelmaat het naleven de huisregels zullen controleren. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Mocht u ondanks onze oplettendheid zelf iets opmerken dat niet in overeenstemming is met de huisregels van Thermen Holiday, dan verzoeken wij u vriendelijk dit direct te melden bij de receptie of de Duty Manager.

Leveringsvoorwaarden
Op al onze inkoop en levering zijn onze algemene inkoop- en leveringsvoorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam. Andersluidende voorwaarden worden uitdrukkelijk van de hand gewezen. Download gratis de leveringsvoorwaarden van Thermen Holiday. Een exemplaar van de voorwaarden kunt u gratis downloaden. Op verzoek wordt een exemplaar toegestuurd.

Inkoopvoorwaarden
Op al onze inkoop en levering zijn onze algemene inkoop- en leveringsvoorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam. Andersluidende voorwaarden worden uitdrukkelijk van de hand gewezen. Download gratis de inkoopvoorwaarden van Thermen Holiday. Op verzoek wordt een exemplaar toegestuurd.

Huisreglement en cameratoezicht
Om het verblijf van onze gasten bij Thermen Holiday zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal huisregels opgesteld. Deze kunt u hier bekijken. Bovendien maakt Thermen Holiday gebruik van cameratoezicht voor uw en onze veiligheid.

Privacy policy - Cookies
Thermen Holiday maakt bij het aanbieden van haar diensten gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestanden die een browser op de harde schijf plaatst zodat een website aan de hand van dat cookie kan herkennen wanneer een bepaalde bezoeker langskomt. Cookies geven de mogelijkheid om te profiteren van de voordelen van persoonlijke instellingen zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en voorkeursinstellingen.

Thermen Holiday behoudt zich het recht voor dit Privacybeleid aan te passen indien wijzigingen in ons beleid, bedrijfsvoering, de wet of rechtspraak daartoe aanleiding geven.

Afmelden Cookies
Indien u zich wilt afmelden voor cookies dan kunt u dit doen via uw privacyinstellingen bij de internetopties.

Op alle acties en arrangementen van Thermen Holiday gelden de volgende actievoorwaarden:

Kortingsvouchers
Een korting wordt bij uw bezoek tijdens het inchecken verrekend tegen inlevering van een geldige kortingsvoucher. Reeds verlopen vouchers kunnen niet verzilverd worden.

Een kortingsvoucher is niet geldig in combinatie met een andere actie of aanbieding, arrangementen, moment voucher, badenkaart, Holiday Card, kuurkaart en is niet inwisselbaar voor contant geld.

Een kortingsvoucher is uitsluitend geldig in combinatie met het reguliere saunatarief en niet geldig op het avondtarief.

Arrangementen
De genoemde prijs bij het arrangement is per persoon. Bij het gekozen arrangement staat de geldigheidsdatum vermeld. Badjas, handdoek en slippers zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld. Deze kunt u bij aankomst huren of zelf meebrengen. Slippers zijn uitsluitend te koop.

Een arrangement is niet geldig in combinatie met een andere actie of aanbieding, badenkaart of Holiday Card. Indien het arrangement niet boekbaar is op feestdagen of een schoolvakantie staat dit specifiek vermeld bij het desbetreffende arrangement. Genoemde afscheidspresentjes zijn altijd op basis van beschikbaarheid.

Legitimatie verplicht
Bij reserveringen met een reserveringswaarde vanaf € 100,- dient u zich te kunnen legitimeren bij aankomst.

Reviews

We zouden het erg waarderen als u uw mening zou willen geven over uw verblijf bij Thermen Holiday. Hiermee helpt u ons maar vooral ook mensen die nog niet eerder een bezoek hebben gebracht aan ons Resort. Hieronder een aantal gewaardeerde review sites waar uw mening erg wordt gewaardeerd. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Tripadvisor

Zoover